Veel gestelde vragen

We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste vragen voor aanschaf van een nieuwe keuken.

Heeft u een vraag en staat het antwoord niet tussen de FAQ hieronder?

Stuur ons uw vraag via het contactformulier en we zetten het antwoord zo snel mogelijk op de website! 

Stel dan uw vraag via het contactformulier en we plaatsen het antwoord zo snel mogelijk op de website.

Zijn er verschillende soorten hoogglans afwerkingen?

Er zijn verschillende manieren van hoogglans afwerkingen op uw keukenfronten : 
  • HPL : een krasvaste kunststof toplaag in de meest gunstige prijsklasse. Een nadeel is de vlekgevoeligheid van deze hoogglans afwerking.
  • Acryl: Een hoogwaardige hoogglans kunststof waar u nagenoeg geen vingers op ziet! Ook deze deuren worden bij van Diessen keukens in eigen fabriek gemaakt waardoor de afwerking er perfect uitziet! Acryl vinden wij prijs/kwaliteit verhouding het beste materiaal.
  • Polyester hoogglans lak: Een groot voordeel van lakwerk is dat deze in alle kleuren leverbaar is. Om tot het beste resultaat te komen, past van Diessen keukens bij alle afwerkingen in hoogglans een polyester grondlaag toe. Doordat de polyester styreenvrij is zakt de spuitplamuur niet in. Juist daardoor is de plamuur uitermate geschikt om als basis onder hoogglanslakken te dienen. 

Wat zijn de voordelen van een eigen fabriek?

Wij vinden dat een keuken altijd een maatwerkproduct is. Niet alleen de keukenruimte is altijd anders maar ook het wensenpakket van de klant. Een goed voorbeeld is ook de werkbladhoogte. Een voorbeeld: U wilt een werkbladhoogte van 94cm waardoor er bij de standaard keukenzaken een plinthoogte ontstaat van 18cm. Wij zorgen dat de plinthoogte 10cm blijft zodat de onderkasthoogte 8cm groter wordt waardoor u natuurlijk meer beladingsruimte heeft.

Wat zijn de verschillende manieren van afzuigsystemen?

  • Vlakscherm afzuigkappen: Deze units worden in een bovenkast weggewerkt zodat deze op één lijn gemonteerd kan worden met de bovenkastlijn.
  • Inbouwunits welke in een schouw gemonteerd kunnen worden
  • Designkappen : (meestal) RVS schouwkappen wat een positieve blikvanger geeft in de keuken.
  • Plafondunits: Deze unit wordt in of onder het plafond geplaatst om alle aandacht naar uw keuken uit te laten gaan.
  • Bladafzuigkap: Deze innovatieve oplossing is de nieuwste uitvinding op het gebied van afzuigsystemen. Een goed voorbeeld hiervan is het merk BORA. Zij laten de wasen en de geuren niet opstijgen maar zuigen ze daar af waar ze ontstaan : direct bij de kookplaat, direct uit de braad-of kookpan. Zie http://www.boragmbh.com/nl/

Wat is het voordeel van een glazen werkblad?

Door de toepassing van glas als keukenwerkblad krijgt de keuken, door de strakke afwerking, een moderne uitstraling. Glazen werkbladen worden vervaardigd uit thermisch gehard glas met een gecoate onderzijde en een glanzend of mat geëtste bovenzijde. De randen van het werkblad worden gepolijst. Gehard glas wordt gemaakt door het te verhitten (tot 650 °C!) en vervolgens door gestuwde koude lucht af te laten koelen. Onze glazen werkbladen zijn voorzien van extra helder glas zodat er geen groene kern zichtbaar is. Omdat de bladen gehard zijn kunnen ze een themperatuur aan tot 300°C

Wat zijn de voordelen van een Bora kookplaat?

De Bora kookplaat heeft zowel design als gebruiksvoordelen. Van Diessen keukens is als officiële Bora-dealer dan ook erg blij deze te kunnen demonstreren in de showroom. De benadering van afzuiging met dwarsstroming is effectiever dan afzuiging door middel van luchtstijging. Tevens is de plaat makkelijk in onderhoud en reiniging, geluidsarm, energie zuinig en geproduceerd met uitsluitend eerlijke materialen. Wilt u meer informatie over het merk Bora? De adviseurs bij van Diessen keukens staan u graag te woord

Hou onderhoud en reinig ik mijn Bora kookplaat?

Met de Bora kookplaat is het reinigen van uw afzuigsysteem kinderlijk eenvoudig. Alle bewegende onderdelen kunnen volledig zonder gereedschap gedemonteerd worden en zijn vaatwas bestendig. Het glas van de Bora plaat kan gereinigd worden met poetsmiddel dat geschikt is voor het reinigen van gaskookplaten.

Hoe zijn de ervaringen met de Bora kookplaat?

Wij vinden de plaat erg fraai. omdat er geen afzuigkap meer boven het aanrecht hangt oogt de keuken mooi rustig en strak. Door dit systeem was een opstelling van onze keuken mogelijk die met een normale afzuiging niet mogelijk was geweest. er ontstaan zo ineens veel meer opties om het kookgedeelte te plaatsen. De afzuiging is erg goed schoon te houden. het deksel en filter kan zo in de vaatwasser en het bakje kun je eenvoudig uitnemen met een doek. De afzuiging doet het goed, dit zien we aan het vet dat opgevangen wordt (je schrikt van de hoeveelheid vet dat via de lucht in het bakje komt) en de damp die je direct vanuit de pan in de afzuiging ziet gaan. De bediening is fraai met tiptoetsen waardoor alles mooi strak en goed af te nemen is. De voorste "pitten"hebben extra vermogen, wij kookten op gas maar ervaren nu dat inductie veel sneller kookt. Ik denk ook dat de etensgeuren een stuk minder zijn maar dat is mijn persoonlijke idee, dit kan ik niet met zekerheid zeggen. Wij zijn erg enthousiast over onze ervaringen met de Bora plaat en demonstreren hem met plezier. we ontvangen ook altijd verraste en positieve reacties

Fam. Hoff, Valkenswaard.

Toen ik bij van Diessen Keukens een nieuwe keuken ging uitzoeken, heb ik gevraagd naar een afzuigsysteem van een goede kwaliteit omdat ik voor het eerst in een huis met een open keuken zou gaan wonen. Ik wist ook dat ik een inductiekookplaat wilde. De verkoper attendeerde mij op de BORA inductiekookplaat met de geïntegreerde afzuiging. Meteen was ik enthousiast omdat ik de meeste afzuigkappen ook niet heel mooi vind aan de muur en zeker niet in een grote open ruimte. Na enkele weken gebruik kan ik zeggen dat dit systeem mij uitstekend bevalt. Niet alleen is de geur en stoom direct weg, maar je hangt zelf ook niet boven de hitte van alle pannen, want 30 cm boven een kokende pan kun je gewoon je hand houden. Ik kan de Bora plaat iedereen aanbevelen.

Mevr. Buul, Eindhoven

Bora is een geweldig systeem de zonevrije kookplaat maar vooral het afzuigsysteem is geweldig ,ik kook bijna een 1 jaar nu met Bora en ben blij dat we toen voor dit produkt gekozen hebben de plaaten zijn wat aan de kleine kant en jammer is dat je geen timer op de plaat hebt zoals ik gewend was bij Atag gelukkig heb ik een goede stoomoven en oven magnetron, Maar een keuken zonder een enorme afzuigkap boven je eiland is een luxe. Dus in het algemeen genomen ben ik meer dan tevreden met Bora.

Fam. Dijkmans, Eindhoven

De Bora plaat is een echte aanrader omdat de plaat en afzuiging (rooster en filter) in een mum van tijd schoon zijn! De afzuiging echt sterk genoeg is- zelfs al op stand 1! een mooie kasten-lijn door kan lopen zonder onderbreking van een vettige afzuigkap! Inductie koken snel went! Wij zijn blij met deze keuze ( en we waren best een beetje sceptisch vooraf)!

Fam. Peeters, Valkenswaard

Ik maak nu zo'n kleine maand gebruik van de Bora plaat en ben er heel erg enthousiast over. Het koken op inductie was voor mij helemaal nieuw omdat ik altijd op gas heb gekookt maar na deze maand zou ik niet meer terug willen. Als je de gebruiksaanwijzing goed leest is het ideaal koken op de plaat. Het is snel, goed schoon te houden en veilig. Het afzuigsysteem wat op de plaat zit werkt prima. Ook daarvan geldt dat je het precies zo moet doen als in de gebruiksaanwijzing staat en je hebt geen last van luchtjes en de stoom verdwijnt keurig in het rooster. Dus al met al een aanrader voor iedereen die twijfelt of de plaat inderdaad zo goed werkt als verteld worden. Want ja het is precies zo als er verteld wordt.

Mevr. de Vries, Hoogblokland

Is een Quooker wel kindvriendelijk?

Een bekende vraag bij de Quooker kokend waterkranen heeft te maken met kindvriendelijkheid. Heet water is gevaarlijk en omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken. Met de Quooker zijn die verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden.

Mijn Quooker spettert een beetje, is dit normaal?

Uit de Quooker komt geen massieve waterstraal maar veel kleine condensdruppels. Deze condensdruppels zorgen bij aanraking voor een relfex waarbij de hand wordt weggetrokken. Dat de Quooker een beetje spettert is dus normaal, mocht u twijfelen over de werking van uw quooker kunt u altijd even bellen met het Quooker service nummer: 0180-420488 of contact op nemen met het van Diessen Keukens service team.

Is een Quooker wel energiezuinig?

Door de perfecte hoogvacuümisolatie verbruikt het Quooker-reservoir maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan bespaar je nog meer. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken. Op de Quooker website kunt u eenvoudig uitrekenen wat u bespaart met een quooker: http://www.quooker.nl/nl/energievergelijker

Met welke merken werkt van Diessen Keukens?

Van Diessen Keukens werkt met vriiwel alle leveranciers, waarbij kwaliteit van de apparaten voorop staat. Onze verkopers zijn breed georiënteerd en kunnen u uitstekend helpen bij het zoeken van de juiste apparatuur. Atag, AEG, Bauknecht, Bora, Borreti, Bosch, Etna, Gaggenau, Liebherr, Miele, Novy, Pelgrim, Quooker, Siemens, Smegg, Wave en Whirlpool zijn de meest voorkomende merken.

Kan ik ook losse apparatuur bestellen bij van Diessen Keukens?

Ja. Bij van Diessen Keukens kunt u ook terecht voor de aanschaf van losse apparatuur, onze verkopers staan u graag te woord in de showroom. Tevens voeren we een aantal voorraadartikelen van populaire apparaten. Dus als bijvoorbeeld uw vaatwasser kapot is, kunnen we u snel van dienst kunnen zijn.

Ik heb bestaande apparatuur, kan dit ook in mijn nieuwe keuken worden ingebouwd?

Uw koelkast is nog goed en deze wilt u liever niet vervangen? Natuurlijk kunnen wij uw oude apparatuur in uw nieuwe ontwerp inpassen. Als u de typenummers/afmetingen meeneemt naar uw afspraak helpt onze adviseur u graag verder.

Hoe maak ik mijn RVS gaskookplaat schoon?

RVS is een materiaal dat goed is te onderhouden met de juiste schoonmaakmiddelen. Het is in een keuken vaak een blikvanger en daarom moet het er mooi uit zien. Een eigenschap van RVS is dat het gevoelig is voor krassen en vlekken.
Voor het normale onderhoud is een afwassopje voldoende. Als er echter vlekken op de plaat zitten die met het sopje niet weg te krijgen zijn, kunt u het beste een middel voor RVS gebruiken of een vloeibare Ovenreiniger gebruiken.(bv HG Oven en Grill reiniger) Met dit middel zijn vrijwel alle vervuilingen (o.a. bruine vlekken) van RVS te verwijderen. U moet wel de hele plaat behandelen om een egale kleur te handhaven. Gebruik in geen geval een schurend middel of een schuursponsje; dit zal onmiddellijk krassen opleveren! Bij heel hardnekkige vlekken kunt u de Krasvrije schuursponsjes toepassen, deze zullen geen krassen geven. Reinig altijd met borstelrichting (van links naar rechts en vice versa) mee.

Hoe krijg ik hardnekkige vlekken op emaille (pandragers, branderdoppen) schoon?

Hardnekkige vlekken kunt u het beste verwijderen met een vloeibaar reinigingsmiddel en een kunststof schuursponsje. Gebruik nooit schuurpoeders, schuurpads, scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen.

Reiniging &onderhoud Wat is het schoonmaakadvies voor gietijzeren pandragers?

U kunt de gietijzeren pandragers het beste schoonmaken met een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger. Gebruik hierbij een borstel of krasvrije schuurspons. Doeken en normale sponzen laten namelijk moeilijk te verwijderen pluisjes achter. Maak de pandragers goed droog voordat u ze terugplaatst. Hardnekkige vlekken op gietijzeren delen kunt u verwijderen met een vloeibaar schuurmiddel. Deze vlekken kunt u ook goed verwijderen met krasvrije schuurspons. Behandel het gietijzer na met schoon water en droog het met een schone doek. Reinig gietijzer niet in de vaatwasser of met een agressieve reiniger. Deze schoonmaakmethoden resulteren in roestvorming en/of verkleuring.

Hoe reinig ik de verwijderbare branderdelen van mijn gaskookplaat?

De verwijderbare branderdelen (inclusief wok) kunt u het beste reinigen met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Bij hardnekkige vlekken kunt u de delen laten weken in een sopje. Gebruik nooit schuurpoeders, pads, scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen.

Mijn messing is verkleurd bij de wokbranderdelen, is dit normaal?

Enkele delen van de wokbrander zijn vervaardigd uit messing. Het is normaal dat de kleur van het messing verandert als gevolg van de hoge temperaturen die tijdens het wokken ontstaan.

Hoe maak ik de filters van een afzuigkap schoon?

Heeft u RVS filters? Dan kunt u deze gewoon in de vaatwasmachine reinigen. Aluminium filters kunnen verkleuren in de vaatwasser en kunnen dan ook beter met de hand worden schoongemaakt. Deze kunt u het beste laten weken in heet water en daarna afdoen met een borstel en afwasmiddel.

Hoe maak ik een RVS afzuigkap schoon?

Voor het schoonmaken van uw RVS afzuigkap adviseren wij RVS 2000 polish. Na verschillende middelen te hebben getest zijn wij hier het best over te spreken. U kunt uw RVS afzuigkap ook gewoon afnemen met een afwasmiddel of allesreiniger, en nabehandelen met een polish. Wrijf de kap na schoonmaken wel goed droog voor een mooi resultaat. Gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen.